Обстріл Харкова, стрілянина в премʼєра Словаччини та допомога від США: головні новини ранку 16 травня

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо прибув до штаб-квартири своєї партії після закриття виборчих дільниць 30 вересня 2023 року у Братиславі, Словаччина. AP

Російські війська атакували Харків, США готують для України новий оборонний пакет допомоги та премʼєр-міністра Словаччини Роберта Фіцо оперували після стрілянини — Суспільне зібрало головні новини станом на ранок 16 травня.

Нічна атака на Харків

Після півночі російські війська атакували Харків. Кореспонденти Суспільного повідомили про щонайменше чотири вибухи, деякі з яких пролунали, ймовірно, за межами міста. Міський голова Терехов та керівник ОВА Синєгубов підтвердили атаку російських військ на місто.

США готують для України новий оборонний пакет допомоги

Сполучені Штати готують до відправки нову партію зброї та військової техніки для України, повідомила під час брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр. Вона не уточнювала, що саме входить у пакет допомоги. Також Жан-П'єр підтвердила, що США намагаються надати допомогу ЗСУ у районі Харкова. За її словами, у цьому районі "українські сили ведуть запеклі бої".

"Ми також працюємо над черговим пакетом невідкладно необхідної допомоги Україні", — заявила Жан-П'єр.

Контекст: близько 05:00 10 травня росіяни спробували прорвати лінію оборони на півночі Харківщини, повідомили в Міноборони. Обстріли населених пунктів прикордоння посилились. США намагаються надати військову допомогу, проте зброю потрібно ще виготовити та надіслати.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова