Іспанія підтвердила дату візиту Зеленського

Прапор Іспанії. Фото: Getty Images

Королівський палац Іспанії анонсував візит президента України Володимира Зеленського та зустріч з монархом Феліпе VI. Делегація прибуде 17 травня.

Про це написала пресслужба короля Іспанії.

"Його Величність проведе зустріч у королівському палаці Мадрида з президентом України Володимиром Зеленським, який відвідає Іспанію з офіційним візитом. Пізніше дон Феліпе та донья Летиція запропонують обід на їхню честь", — написано в повідомленні.

Раніше El Pais із посиланням на джерела в уряді повідомляло, що Зеленський найближчими днями відвідає Мадрид, щоб разом з прем'єр-міністром Педро Санчесом підписати двосторонню безпекову угоду між Іспанією та Україною.

Джерела зазначили, що угода, ймовірно, визначить обсяг військової допомоги, яку уряд Іспанії готовий надати Києву в найближчі роки, хоча конкретна сума має відображатися щороку в загальному бюджеті держави.

Крім того, до 30 червня Міністерство оборони завершує розробку нового пакету військової допомоги, яка передбачає передачу Україні артилерійські боєприпаси великого калібру, легкі та великокаліберні кулемети, БМП, протитанкову зброю, гаубиці, перші 10 бойових танків із партії з 19 Leopard 2 A4, які перебувають на ремонті.

Раніше, 7 травня, прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес підтвердив свою участь у Глобальному саміті миру, який 15-16 червня відбудеться у Швейцарії за ініціативи України.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова