Пентагон закликав партнерів передати Україні ЗРК Patriot

Пентагон закликав партнерів передати Україні ЗРК Patriot

На тлі постійних російських ракетних ударів по Україні, очільник Пентагону Ллойд Остін закликав країни, які мають зенітні ракетні комплекси Patriot, передати їх Києву. Про це пише УНН з посиланням на Голос Америки.

Деталі 

Остін взяв участь у слуханнях у Комітеті з питань збройних сил Палати представників США 30 квітня. Він нагадав, що на  останньому засіданні Контактної групи з питань оборони України минулого тижня, ключовою темою стало посилення ППО України.

Як ви знаєте, я щомісяця збираю близько 50 країн, щоб обговорити, як ми збираємося продовжувати масштабно та швидко надавати Україні безпекову допомогу. ППО вже давно є однією з речей, про які ми знову і знову наголошували. Є країни, які мають Patriot, і що ми робимо – то це продовжуємо вести переговори з цими країнами. Я особисто розмовляв з лідерами кількох країн в останні два тижні, заохочуючи їх поступитись більшою кількістю засобів або надати більше засобів

— заявив Остін.

Він додав, що щотижня розмовляє зі своїм колегою – міністром оборони України Рустемом Умєровим.

Він точно в курсі, що ми робимо, як ми залучаємо інші країни, шукаємо додаткові спроможності по світу

— підкреслив голова Пентагону.

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна знайшла сім систем протиповітряної оборони Patriot, які могли б передати партнери. Одну із них відправляє Німеччина, ще щодо чотирьох ведуться переговори, а ще дві перебувають у «полі його зору» України.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова