На Чернігівщині поліцейські скерували до суду кримінальне провадження щодо військового рф, причетного до викрадення людини та її майна

На Чернігівщині поліцейські скерували до суду кримінальне провадження щодо військового рф, причетного до викрадення людини та її майна

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Новгород-Сіверської окружної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення 33-річним військовослужбовцем окупаційної армії рф ряду злочинів, що порушують закони та звичаї війни. Матеріали провадження з обвинувальним актом скеровано до суду.
В ході досудового розслідування поліцейські встановили, що під час тимчасової окупації частини Чернігівщини російськими військами підозрюваний незаконно позбавив волі цивільного мешканця села Грем’яч Новгород-Сіверського району, 1965 року народження, заволодівши також двома автівками потерпілого.
За даними слідства, злочин стався у першій третині березня 2022 року. Того дня підозрюваний, 33-річний танкіст з Оренбурга, з групою інших військових рф увірвався до господарства потерпілого. Нападники мали на меті здобути інформацію про місцеперебування бійців Сил оборони України та про співпрацю з ними господаря і його дружини.
Не отримавши бажаних відомостей, підозрюваний вчинив психологічний тиск та погрожував цивільному подружжю автоматичною зброєю. Після цього окупанти незаконно обшукали господарство потерпілих і заволоділи двома автівками, «Mitsubishi Pajero» та «Ford Transit».
В один з викрадених транспортних засобів зловмисники заштовхали господаря та у складі колони військової бронетехніки вивезли у бік кордону з росією. Відтоді місцеперебування зниклого невідоме.
Наразі слідчі Новгород-Сіверського райвідділу поліції завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами порушення 33-річним окупантом законів та звичаїв війни, вчиненими у складі групи осіб за попередньою змовою (ч. 2 статті 28, ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України).
Зловмиснику загрожує від восьми до дванадцяти років позбавлення волі.
Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом передано прокуророві Новгород-Сіверської окружної прокуратури для скерування до суду.

Відділ комунікації поліції Чернігівської області

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова