У Корюківській громаді близько тисячі переселенців. Звідки приїжджають люди

У Корюківській громаді близько тисячі переселенців. Звідки приїжджають люди

Фото ілюстративне, REUTERS

Сусіди.City дізналися, хто зараз прибуває в Корюківську громаду для тимчасового проживання та яку допомогу надають переселенцям.

Секретарка Корюківської міської ради Анастасія Плющ розповіла, що на сьогодні на території громади зареєстровано близько тисячі переселенців. Частина з них, можливо, й не мешкає постійно, курсує між Корюківкою та основним місцем проживання. Звісно, якщо дозволяє ситуація з обстрілами та військовими діями. Людей можна зрозуміти: додому хочеться попри все.

— Найбільше зараз приїжджає до нас мешканців Семенівської громади, котра страждає від постійних ворожих обстрілів, де окупанти вбивають мирних жителів і знищують будівлі. За період з 1 лютого по 4 квітня у нас зареєструвалося 47 жителів сусідньої громади. У березні прибуло 14 осіб.

Селяться люди не лише в Корюківці, а й у селах. Реєструються та знімаються з обліку внутрішньо переміщені особи самостійно. Зробити це вони можуть трьома способами: через застосунок «Дія», в управлінні соціального захисту населення та ЦНАПі (старостатах).

Раніше, на початку повномасштабного вторгнення, коли був значний приплив переселенців, ми збирали для них різну допомогу. Її приносили наші жителі, ділилися, чим могли. У нас у міськраді навіть був такий центр збору. Тепер переселенцям допомагає Червоний Хрест, його відділення, що працює в Корюківці. Там пропонують їм різнобічну допомогу.

Переселенці й інші громадяни, котрі опинилися в скрутній життєвій ситуації, також можуть самостійно зареєструватися на отримання гуманітарної допомоги. На сайті міськради ми публікуємо такі оголошення, вони перевірені. Перейшовши на посилання, люди не опиняться в руках аферистів, на відміну від багатьох оголошень у соціальних мережах.

Тому закликаю жителів громади уважно ставитися до таких пропозицій. Бо можна не лише не отримати підтримку, а й утратити власні кошти.

Понравилась статья? Поделиться с друзьями:
Новини Чєрнігова